Кошик
20 відгуків

ЕСДЕМ виробництво меду

Україна в 2019 році виробила 70 тис. Тонн меду, що дозволило їй увійти до п'ятірки найбільших виробників і експортерів цієї продукції в світі.

Мед єдиний продукт у якого не закінчується термін придатності. Мед не псується та не пліснявіє при правильних умовах зберігання, а також залишаються не змінними високі живильні і смакові якості. Історія знає випадки зберігання меду протягом десятиліть, та навіть століть. Це дає підставу стверджувати, що всі натуральні види меду мають антимікробну дію.

Мед складається з таких компонентів: перший — фруктоза (до 53,9%) і глюкоза (до 44,4%); другий — органічні кислоти; третій — хімічні елементи, кількість яких майже така ж, як і в крові людини; четвертий — білки (ензими), які прискорюють проходження хімічних процесів в живих організмах; п'ятий — інвертаза, діастаза, каталаза та інші складові; шостий — вітаміни групи В, С; сьомий компонент меду — вода. Нормальна її кількість в меді становить від 15% до 20%.

Згідно з даними Національного інституту здоров'я США, мед може бути ефективний при лікуванні опіків, ран, кашлю, діабету. Мед має підтверджені антибактеріальні та противірусні властивості, інтерес до яких останнім часом зростає.

 

 

Вітрина

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner